Maandag 3 maart 2014 start de heraanleg van het kruispunt van de Grote Steenweg (N19), Vossendaal en de Van Doornelaan in het kader van het project Noord-Zuid Kempen. Dat kruispunt, net bezuiden de zuidelijke rotonde van Geel-West, speelt een belangrijke rol in de lokale verkeersafwikkeling in de buurt van de bedrijven die daar gevestigd zijn. Het kruispunt wordt heraangelegd in functie van de vernieuwde verkeerssituatie van het op- en afrittencomplex, waar het verkeer vlotter doorstroomt dankzij rotondes, nieuwe bruggen over de E313 en de fly-over. Het kruispunt krijgt verkeerslichten.

Werken in 2 fasen

  • De herinrichting van het kruispunt gebeurt in deelfasen om de hinder tot een minimum te beperken. De eerste fase start op 3 maart en neemt ongeveer 1 maand in beslag. Daarbij wordt de oostelijke helft (kant Vossendaal) van het kruispunt aangepakt. Dat betekent dat Vossendaal ter hoogte van de Grote Steenweg 1 maand lang in beide richtingen afgesloten wordt. Het verkeer van en naar Vossendaal moet tijdelijk omrijden via Liessel.
  • De start van de tweede fase is gepland voor eind maart en duurt wellicht een 6-tal weken. De westelijke helft (kant Van Doornelaan) van het kruispunt wordt dan onder handen genomen. Dat gebeurt per rijstrook zodat de Van Doornelaan steeds bereikbaar blijft. Tijdens de eerste 3 weken van de tweede fase moet het verkeer van Westerlo naar Geel omrijden via Liessel.

Voor fietsers wordt er in tijdelijke oversteekplaatsen voorzien. Zo kunnen ze steeds de Grote Steenweg volgen aan de kant van de weg waar er niet gewerkt wordt.